De creatie van een meubel van Felt 'n Wood  begint bij de zoektocht naar bruikbaar snoeihout. De vorm van de takken en stammen, de kleur en de vergroeiingen bepalen of een tak of stam geschikt is. Het snoeihout wordt zorgvuldig door Karin bestudeerd, zodat er zoveel mogelijk gebruik kan worden gemaakt van de natuurlijke schoonheid van een tak of stam. Soms wordt het hout geschild of gekloofd om de onderliggende structuren goed te laten zien. De natuurlijke vormen en verbindingen in het hout worden gebruikt in de constructie. De meubels zijn volledig met de hand gemaakt, omdat je snoeihout niet op moderne machines kan verwerken.

Als Karin het meubel klaar heeft, wordt het een inspiratiebron voor Astrid. Ze bekijkt de natuurlijke vormen en kleuren van het meubel en maakt een viltwerk dat de natuurlijke uitstraling benadrukt en versterkt. Ook het viltwerk wordt volledig met de hand gemaakt van verschillende wolsoorten en natuurlijke materialen.

Elk meubel is uniek en heeft zijn eigen karakter. Iedere kant van het meubel ziet er weer anders uit. Dus draai 'm een kwartslag en je hebt weer een heel ander meubel staan.

 

 

Home